Test je kennis en bepaal je persoonlijk kennisprofiel met deze 12 vragen. De vragen leiden je door de tijd, van industriële revolutie tot aan de fris gekozen Franse president Macron. Eerder plaatste ik de quiz-aankondiging, dat is wat flauw natuurlijk. Het is iets om even te doen. Uitproberen dus. Hier en nu online.

All great inventions start with hysterical questioning (Slavoj Zizek).

Heb je de quiz gedaan, lees dan nog even je Sociologenkennisprofiel helemaal onderaan deze post en je weet of je een feiten-kenner bent, een internet-sociologen-kenner of iets daartussenin.

Sociologenkennisprofiel

10 punten De sociologen-feiten-kenner:

Jij/U bent een echte en precieze sociologen-kenner! Zeer waarschijnlijk is deze kennis nutteloos, zeker in het dagelijks leven. Niettemin, of juist daarom: gefeliciteerd!

5 – 10 punten De eigenwijze sociologen-kenner

Je bezit een redelijke kennis van sociologen en bent vermoedelijk eigenwijs genoeg om wensdenk-antwoorden te geven. Je serieuze beantwoording van de vragen heeft niet altijd tot de juiste score geleid, je vermoedt sterk dat dit aan de formulering van de quizvragen ligt.

0 – 4 punten De internet-sociologen-kenner

Je bent vermoedelijk een echte google-adept en zoekt alles wel even op. Snel gegokt is altijd mis, snel gegoogled is vaak raak. Geen reden tot zorg dus.

En bedankt voor het meedoen. Is er iets mis met de quiz, laat het google-formulier het afweten, of de manier waarop het embedded in deze post zit, het is even een xperiment, laat het even weten, deze contactform is het snelst

Deze quiz is in print verschenen in: Sociologie Magazine Jrg. 2 Nr. 1 Maart 2018: pp18-19;30.