Wat beweegt mensen werkelijk? Maakt weinig geld gelukkig? Wat hebben we nodig om goed samen te kunnen leven? Doorgaans onzichtbare mensen zijn een van de spannendste bronnen van kennis. Daarom volgen we voor de Sociale Alliantie na bijna tien jaar opnieuw de hoofdrolspelers van Armoede Live!

En hier ga je direct naar de site van de Sociale Alliantie voor de mensen en ervaringen in Armoede Live 10 jaar later!

Beeld: afkomstig van de boekcover van Armoede Live door Frits van Hartingsveldt

Dit is de vooraankondiging van de publicaties:

Armoede Live! 10 jaar later / Vooraankondiging

In 2007 en 2008 zijn 10 mensen die van het sociaal minimum leefden geïnterviewd. Hun levensverhalen werden verteld op de website en in de film en het boek van Armoede Live!. Tien jaar later zocht Ellie Smolenaars deze mensen opnieuw op. Hoe is het met hen? Wat leren hun ervaringen over leven, werken en sociale zekerheid in Nederland? Vanaf september 2017 deelt de Sociale Alliantie hun ervaringen en de portretten van fotograaf Louis Brown onder ‘Armoede Live 10 jaar later’. Met tegenslagen en meevallers, langs mooie en droevige levensgebeurtenissen, zoeken en vinden mensen hun eigen, onverwachte wegen door de samenleving.

Klik hier om de interviews van 10 jaar geleden te lezen en te beluisteren.

En lees hier verder om de ervaringen en essays van 2017 en 2018 te lezen.