Vergeten Sociologie bespreekt onbekendere boeken van Nederlandse sociaal-wetenschappers en is geïnspireerd op de columns van de Poolse schrijfster Wislawa Szymborska (1923-2012), verzameld in Onverplichte lectuur.Vergeten Sociologie

Vergeten Sociologie – verzamelde columns ISBN/EAN 978-94-91690-02-0 / NUR 756 Sociologie algemeen / Reeks: Social Sciences vol. 3 / published 2014 by Wendorf Academy Press

De 21 columns bieden antwoord op vragen als: Hoe repareren we het ‘sympathieverband’ van de samenleving? Wat moeten we lezen nu alles beschikbaar is? En moeten we anderen onze favoriete verblijfplaats wel toevertrouwen? Ook zijn er praktische ontdekkingen, zoals dat het nuttig is een ham in huis te hebben voor een eventuele begrafenis. Of hoe het mogelijk is elkaar eerst uit te schelden om daarna ridderlijk te dineren. Snelle lezers genieten bovendien van een samenvatting van de geschiedenis van de Nederlandse sociologie in slechts één alinea. In Vergeten Sociologie is elk boek opnieuw een ontdekking en een gevaarlijk kennisjuweel.

Handig! Nu ook vindbaar via bol.com

Bestellen kun je het eboek als download/Epub voor Euro 4,99 met DRM beveiliging hier http://store.kobobooks.com/nl-NL/ebook/vergeten-sociologie Of,  voor Euro 5,99, hier:  http://www.xinxii.nl/vergeten-sociologie-p-350961.html  En hier: https://itunes.apple.com/us/book/vergeten-sociologie/id828471197?mt=11

Mijn hartelijke dank gaat uit naar de redactieleden en uitgever van Sociologie Magazine, waarin deze columns Vergeten Sociologie (2009-2014) mochten verschijnen. In het bijzonder bedank ik Laura Vegter, Kurt de Wit en Jacob Moerman voor hun vasthoudende en altijd waardevolle aanvullingen, correcties en enthousiasme. Alle auteurs van de besproken boeken dank ik voor hun meeslepende schrijf-Leidenschaft. Zonder Wislawa Szymborska had ik deze columns niet geschreven. Onverplichte lectuur (1998), vertaald uit het Pools door Gerard Rasch, is haar prachtige verzameling recensies en mag beslist niet vergeten worden. Daarin drukt ze ons op het hart: ‘De homo ludens met het boek is vrij.’

Besproken auteurs o.a.: Jo Boer; C.I. Dessaur; H. Ph. Milikowski; Fred Polak; Annie Romein-Verschoor; Kars Veling; Johan Goudsblom; Leo Rademaker; Norbert Elias; Anil Ramdas; Lau Mazirel; Johan Huizinga; Frederik Van Heek; Marja Gastelaars; Siegwart Lindenberg en Frans Stokman.