Het sociologie-kristal straalt in dit nummer dat deze maand mei uitkomt. Hoe kun je relaxed optimistisch een paar Apocalypsen beleven? Door dit nummer van Sociologie Magazine te lezen. Uit mijn redactioneel: (…) ‘ ik zie analytische glans, met een fraaie kennisdwarsdoorsnede van door mensen gemaakte catastrofes: politieke revoluties in de Arabische landen; technische catastrofes in Tsjernobyl en Fukushima; gede-politiseerde klimaatdiscussies en aardbevingen inclusief protest in Groningen. De jaarlijkse serie waarin Nederlandstalige sociologen schrijven over hun favoriete socioloog draagt bij aan een bredere en persoonlijke kijk op de sociale wetenschappen. En lees de samenlevingsdiagnose en het grote interview. Om uit te kristalliseren met kennis over sociale ongelijkheid ter voorbereiding op de Dag van de Sociologie in Brussel en te lezen over Citizen Science en de relatie-app Minder. En blijf je verbazen over die wonderlijke species: samenlevingsmens.’

Met erg veel dank aan alle medewerkers van dit nummer! Houd vooral ook onze facebookpagina in de gaten en de Sociologie Magazine website waarop we fraaie artikelen delen.

Apocalyps_Inhoud