Een ode aan het vermogen van de sociologie om die zo chaotische samenleving te doorgronden: de nieuwe Sociologie Magazine is uit. Hartelijke dank aan alle, gepassioneerde, medewerkers van dit nummer.

Uit het redactioneel: ‘(….) Liefde is een chaotische verslaving, schreef het sociologen-echtpaar Beck-Gernsheim. Op het spel staan hoop, verraad, verlangen en jaloezie. De liefde is een utopie; de liefde is belangrijker dan ooit; de liefde is moeilijker dan ooit. Pure chaos dit. Nu doet de sociologisch geïnteresseerde gelukkig niets liever dan in chaos wroeten tot er een structuur overblijft, dus is liefdeschaos een excellent thema.SociologieMagazine: Liefde

(….) Bijzonder zijn de liefdes die zes Nederlandse sociologen met ons delen. De grote drie zijn erbij: Marx, Weber en Durkheim. Luhmann sluit aan en het werkt inspiratief, want we leren ook het geheim van de aanpak van James Coleman kennen. En weten waarom het doorworstelen van een klassieker van Norbert Elias zich loont, ook al begrijp je niet meteen alles.

Kennis werkt zo als een energydrink. De mens is van nature kennisdorstig en wil weten wat er achter de horizon ligt. Oké, er zijn duurzamer en gezondere drankjes dan de energydrink, maar ook een shot kennis is nu eenmaal niet alleen maar gezond, of harmonieus. (….)

Bekijk de Inhoud van dit nummer of neem meteen een abonnement:  http://sociologiemagazine.nl/magazine/2014/3-0 

De fraaie cover is van Samuel Otte, uit zijn documentaire foto-serie ‘God’s bedoeling’.