LangLevedeAOW2007. Lang Leve de AOW! Voor iedereen door iedereen. Uitgever: Mediadam. Uitgave in samenwerking met de ANBO in het kader van het 50-jarig bestaan van de AOW. ISBN13: 9789081151122. 106 pags.

Deze uitgave kwam tot stand met financiële steun van: ABP; ANBO voor 50-plussers en Fonds PGO.

Met dank aan: Marjan Beijering; Jan Kuné; Jan Nijssen; Gijs Vonk; Frank van der Aa; Steffie van Waardenburg en Margo Niestadt.

De AOW is een sprookjesachtige sociale uitvinding. Het nationaal basispensioen is onmisbaar voor wie van plan is lang en gelukkig te leven. Later in de levensloop ontvangt iedere burger AOW, en iedereen draagt eraan bij. Dit boek vertelt de geschiedenis van Nederlands eerste volksverzekering. Zonder doemscenario’s en met de emotionele hoogte- en dieptepunten, van Drees tot en met de AOW-ers van 2050.

Lees ook de blogpost https://elliesmolenaars.wordpress.com/2012/07/11/avantgarde-socale-zekerheid-met-vier-observaties-op-een-historische-dag-de-aow-gerechtigde-leeftijd-van-65-jaar-is-verleden-tijd/